Gumi24.bg

Автомобилни новини

Какви зимни гуми да изберем

Зимни гуми

 

Зимни гуми

 

Лятото е вече към своя край, а само броени месеци ни делят от дългата и студена зима, която ще ни накара да променим ежедневието си из онови. С наближаването на студените месеци, наближава и нуждата от избор на висококачествени зимни автогуми за леката кола. Техният монтаж трябва да се случи най-късно до 15-ти ноември, за да си нямаме проблеми с властите, а и за да сме в безопасност на пътя. Дори и да няма снеговалежи, през зимния сезон пътната настилка често е заледена, което прави шофирането ни трудно и рисковано. Погрижете се за безопасността си отрано.

Какви зимни гуми да изберем

Производители на гуми за кола има най-различни, като от избора ни зависи и каква цена ще платим. Съветът на специалистите е задължително да изберете качествени модели, тъй като с тях ще шофирате безпроблемно, без да се налага да променяте стила си на каране. Винаги взимайте под внимание условията на пътя, за да се предпазите от неприятности. Препоръчваме Ви следните марки:

  • Continental;
  • Dunlop;
  • Goodyear;
  • Hankook;
  • Vredestein.

Всички тези брандове са отличен избор за търсещите най-доброто за автомобила си. Заложете на гарантирания произход и високата износоустойчивост. Бъдете безкомпромисни към поддръжката на леката кола.

Кога е време да ги сменим

По закон е задължително да оборудваме автомобила със зимни гуми до 15-ти ноември, като те могат да бъдат подменени отново с летни след 1-ви март. Основното изискване в случая е насочено към наличния протектор, който трябва да бъде и с определена дебелина. 

 

Посрещнете предстоящата зима подобаващо и напълно подготвени дори и за екстремни условия по пътищата. Изберете оптимален размер нови гуми и вижте гамата продукти в магазин Carco.bg, възползвайки се и от силно конкурентните цени. Всички налични гуми там притежават безброй много качества, които не бива да подминавате. Посетете онлайн магазин Carco.bg и си набавете нужното за зимния сезон. 

До колко милиметра трябва да е протекторът

При задължителната смяна на летни със зимни гуми е нужно да се вземе предвид и дебелината на протектора. Стойностите, които трябва да постигнете са 1,6мм, което е и изискуемото според закона. По този начин ще се чувствате спокойни, докато шофирате, без да поемате риск за:

  • Занасяне на колата;
  • Закъсване по средата на пътя;
  • Глоба от страна на властите;
  • Лош спирачен път.

Наред със зимни гуми, се сдобийте и с някои друг тип авточасти за колата, които често се оказват необходими в хода на ремонта. Само и единствено от онлайн магазин Carco.bg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *