Gumi24.bg

Автомобилни новини

Какви зимни гуми да изберем

Какви зимни гуми да изберем

Основно съществуват три вида, а именно летни всесезонни и зимни гуми, а днес по-подробно ще стане дума за последните, правилния им избор и задължително ли е да ги слагаме преди всяко начало на зимата? Кога закона регламентира да ги слагаме и по-добре ли е да купим нови или втора ръка от gumi24.bg? По-добре ли е да са по-евтини и некачествени или по-скъпи, но по-безопасни на изгодни цени?

Задължителни ли са зимните гуми

Според закона за движение по пътищата, зимните гуми са задължителни за всички моторни превозни средства. От друга страна, те са наложителен избор и за собствената Ви безопасност на пътя, защото:

  • осигуряват по-добро сцепление с пътната настилка в заснежени условия;
  • автомобилът е по-устойчив. Това се дължи на специалния каучук, който не е прекалено твърд от ниските температури;
  • шарката на протектора задържа повече сняг за подобрено сцеплението.

Ако предвиждате скорошен избор на нови решения, заповядайте онлайн на gumi24.bg, а за допълнителна информация и евтини предложения, свържете се с нас.

Кога трябва да се слагат

Актуализираният закон за движение по пътищата за 2019 г предвижда слагане на зимните гуми в периода от 15 ноември до 1 март. Като цяло обаче е приемливо съобразяването с температурните условия, при които ако температурата навън трайно се задържи под 7 °C, то значи е време за смяна. Разбира се, редно е да се съобразяваме със законовите рамки, така че да си спестим никому ненужни глоби.

Най-бързият и сигурен вариант за смяна е първо посещението на gumi24.bg, където да направите своя избор на евтини решения, а след това на сервиз, където да ги поставят.

Нови или втора употреба

Когато взимаме подобно решение, на първо място трябва да си зададем въпроса – да спестим малко пари, залагайки на евтините зимни гуми и да изложим безопасността си на риск или да похарчим повечко пари и да вземем нови за повишена сигурност на пътя? Освен това, според регламентите на закона за движение по пътищата, минимално допустимата дълбочина на протектора не бива да надвишава 4-6 мм.

Доста често, при моделите втора употреба, тази граница е на прага, което означава, че скоро отново ще трябва да правите смяна. Това е свързано с още средства и всъщност Вие ще похарчите повече пари за “евтиния” избор, така че заповядайте на gumi24.bg!

Тук Ви очаква отлично и бързо обслужване, голям асортимент от множество марки и размери нови зимни гуми на евтини цени, така че възползвайте се дори още днес, като ни посетите онлайн на gumi24.bg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *