Gumi24.bg

Автомобилни новини

Какви джанти са подходящи за зимата

Какви джанти са подходящи за зимата

Както знаем, основно съществуват два вида автомобилни джанти – лети алуминиеви и стандартни железни. Кои обаче от двете са по-подходящи за употреба през зимата, техните размери и тези на гумите и защо gumi24.bg е най-доброто място за покупка?

Видове автомобилни джанти

Основно се делят на железни и алуминиеви лети. Основната разлика между тях е в използвания материал за изготвянето им и размерите. В първия случай са железни, което ги прави по-устойчиви на удари в дупки и бордюри. Визуално обаче не са толкова красиви, колкото летите. В същото време, железните са по-тежки, което е възможно да въздейства и на разхода на горивото.

Летите в същото време са алуминиеви, по-красиви са на външен вид и са по-леки. Поради по-мекия си материал обаче, те са и по-податливи при силни удари в дупки и твърди предмети. Тоест, ако съществува голяма вероятност често да попадате в дупки по пътищата, по-добрия вариант е да заложите на железните аналози. Ако изпитвате колебания, заповядайте на gumi24.bg

Ако все пак Ви тревожи въпросът, кои от двата вида автомобилни джанти да изберете за зимата – лети алуминиеви или обикновени железни, то еднозначен отговор няма. Все пак, експертите препоръчват през зимата да се използват вторите видове, защото са по-тежки, което е добре за устойчивостта на автомобила в снега. През лятото, по-удачния вариант са алуминиевите лети решения, защото са по-красиви и леки.

Популярни размери джанти

Обикновено, производителя поставя из купето стикер с препоръчителните размери на гумите и автомобилните джанти. Той може например да се намира на лявата колонка на шофьорската врата. Все пак, експертите препоръчват, ако през лятото шофирате със 17” или 18”, през зимата да ги намалите на 15” или 16”, ако разбира се автомобила го позволява. Така ще подобрите устойчивостта на превозното средство в заснежени или заледени условия. Все пак проверете онлайн на gumi24.bg

Съществуват обаче и различни конфигурации на автомобилните джанти и гуми, тъй като въпреки препоръките на производителите, много водачи искат да имат по-големи по диаметър колела и нископрофилни гуми, което прави колата по-красива. Ето защо е важно да се направи правилната комбинация между двете. Тук правилото “плюс едно” е напълно удачен вариант, където при увеличаване с 1 цол се добавят плюс 20 мм широчина на гумите и изваждане на 10% от процентното съотношение на височината на страничния борд.

В случай, че изпитвате трудности да направите правилния избор, не се колебайте да се свържете онлайн с магазина gumi24.bg Тук Ви очакват:

  • пълно безплатно съдействие от страна на нашите експерти в избора;
  • голямо разнообразие от модели, размери и видове на отлични цени;
  • гаранция за високо качество и лоялно отношение;
  • пълна интуитивност на навигацията в сайта и набор от подходящите инструменти за бърз избор.

Възползвайте се и Вие дори още сега на gumi24.bg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *